Dinsdag 30 maart wil Gemeentebelangen Noordenveld graag in gesprek met de inwoners van Peize en Altena over de toekomst van hun dorp. In een online Zoom-meeting vragen de raadsleden Jan ten Hoor, Richard Veurman en Jarco Westerhof aan jou hoe jij je dorp over pakweg 10 tot 20 jaar ziet?

Locatie oude Eskampenschool

In 2009 is de oude Eskampenschool gesloopt en onlangs is er, op initiatief van Peize in Beweging een Beweegpark geopend op een gedeelte van deze locatie waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, door jong en oud.

Hoe zie jij de verdere ontwikkeling van het terrein? Is het zaak om deze hoek een groene uitstraling te laten behouden? Of geeft je bijvoorbeeld de voorkeur aan woningbouw op deze locatie? Kan woningbouw op deze plek en het behoud van een groene uitstraling samengaan en hoe ziet jij dit dan voor je? Of heb je wellicht andere ideeën?

Het centrum van Peize

Peize is duidelijk in beweging, maar gaan we ook bewegen in het centrum? In het verleden is concreet gesproken over bijvoorbeeld herinrichting van de brink, de routes naar de supermarkt, het behoud van groen. Bovendien zien we nu dat de herontwikkeling van de Hoprank grote impact heeft op het centrum. Peize-Zuid komt eraan, wat voor effect heeft dat?

Wat vinden de ondernemers in het centrum van de huidige uitstraling van het centrum en wat zou er moeten veranderen? En hoe ziet het centrum er in uw ogen over 10 jaar uit? Moet het centrum drastisch over de kop? Is er plaats voor een groot winkelcentrum? Of ben je misschien wel heel erg tevreden over het centrum van Peize?

Tichelwerk in Altena

In 1997 heeft de laatste woningbouw plaatsgevonden in Altena. Het voornemen was om het aangrenzende terrein gelegen aan het Tichelwerk ook te ontwikkelen, maar dat is tot heden niet gerealiseerd. Maar wat moeten we nu met het terrein doen?

Moet het zo blijven zoals het nu is? Zijn nieuwe woningen gewenst? Of zijn er andere ideeën over de invulling van dit terrein. Gemeentebelangen Noordenveld hoort het graag van je!

Praat mee

Meepraten? Je kunt je nog aanmelden via het inschrijfformulier op onze website of door een e-mail te sturen naar info@gemeentebelangennoordenveld.nl.

X