Vandaag heeft wethouder Jos Darwinkel het winnende ontwerp voor woningbouw op de hoek Kanaalstraat-Wilhelminastraat bekendgemaakt. Maar liefst 568 (66%) van de 867 stemmen gingen naar ontwerp nummer 2, ‘Ons thuis in Roden’. Daarmee kan begonnen worden aan de ontwikkeling van een mooie entree van Roden.

De stemming kwam voort uit een door Gemeentebelangen geïnitieerde en unaniem aangenomen motie om de inwoners van Noordenveld het uiteindelijke plan voor de bouw van woningen in het hart van Roden te laten bepalen.

Zowel wethouder Darwinkel als de indiener van de motie, Rik van der Es, zijn tevreden met de uitwerking van deze motie. ‘Uiteraard gaan we nog evalueren’, zegt Darwinkel, ‘maar ik sluit niet uit dat we het nog een keer gaan doen’.

Van der Es sluit zich daarbij aan en is blij dat er eindelijk na al die jaren een schop in de grond gaat. ‘Met de Albertsbaan en de Heerestraat hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een mooi en levendig centrum. Het wordt tijd dat deze entree daarbij aansluit.’

Headerfoto: RTV Drenthe /Mathijs Renkema

X