Waardevolle momenten

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Deze keer schrijft Gemeentebelanger Ryanne Meijer-Steendam over hoe zij het zomerreces heeft ervaren, weer voorzichtig opstart en over de waardevolle momenten langs de lijn van het sportveld. 

Dag allemaal,

“Ryanne, denk je eraan dat het jouw beurt is om een blog te schrijven, deze maand?” Dat mailde Rik, onze fractiesecretaris mij. Ik was blij dat hij me eraan herinnerde, want net terug van vakantie, moet ik er toch altijd weer even inkomen. En omdat wij de laatste 3 weken van de schoolvakantie vrij hadden, komt ook meteen alles weer in volle vaart op je af. Na een heerlijke vakantie in Borger en een paar dagen camping in Niebert (Spanje hebben we dit jaar toch maar niet gedaan), is het “gewone” leven inmiddels weer begonnen. Manlief en ik zijn beide weer aan het werk, de kids zijn gestart op school en de sportactiviteiten zijn hervat. Ik merk dat het anders is als voor de zomer. Zoonlief gaat dit jaar voor het eerst naar de middelbare school. In plaats van dat hij samen met zijn zusje naar “de Marke”  fietst, gaat hij nu de andere kant op richting “Ronerborg”. Voor hem natuurlijk een spannende periode, maar ik merk dat ik het als moeder toch ook wel even spannend vond. Inmiddels zitten de eerste 2 weken erop en heeft meneer al aardig zijn draai gevonden.

.

De tekst gaat onder de foto verder.

Waardevol

Behalve de verandering van school, is dat niet het enige dat anders is na de zomer. Waar de sportclubs voor de zomer nog terughoudend waren en voorzichtig startten met het hervatten van de trainingen, is het na de zomer weer volle bak. Er wordt weer meerdere keren per week getraind en de competities gaan ook weer van start. Het vergt thuis een strakke planning, om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd bij de sportclub aanwezig is, maar wat ben ik blij dat dit allemaal weer kan! Dansen via Zoom is toch minder leuk dan met elkaar in de zaal. Kijken naar de wedstrijden van je kind, is toch veel fijner dan ze aan het hek afzetten, zodat ze kunnen gaan trainen. Het gaat immers niet alleen om het sporten zelf, maar ook om de sociale contacten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Ook al was het afgelopen zaterdag even racen om van de tennisvelden in Roden op tijd te zijn bij de voetbalwedstrijd in Peize, heb ik toch heerlijk staan kletsen langs de lijn. Voor mij zijn deze momenten als raadslid heel waardevol.

De kracht van onze fractie

Door de gesprekken langs de lijn hoor je wat er onder de inwoners van Noordenveld leeft en geeft het me op informele wijze de kans om eens rustig rond te kijken op het sportpark in Peize, waar ze zitten te springen om van start te gaan met de nieuwe accommodatie. Dat is toch de manier waarop ik mijn werk als raadslid het liefst vorm geef. In gesprek gaan met mensen, kijken wat hen bezig houdt en hierop anticiperen. Dat is niet alleen mijn individuele kracht als raadslid, maar de kracht van onze hele fractie. Voor Corona de wereld als het ware lam legde, vergaderden we als fractie afwisselend op het gemeentehuis en de dorpshuizen van de dorpen binnen Noordenveld. Ik hoop dat we binnenkort een vorm kunnen vinden, om dit te kunnen hervatten.

Verstandig besluit

Ook de septembermaand zal dit jaar anders dan anders zijn. De verjaardag van dochterlief, die normaliter samen zou vallen met de Rodermarktparade, zullen we op een andere manier gaan vieren dan andere jaren. Hoe we dat precies gaan doen, weten we nog niet. Op het moment van schrijven van dit blog, weet manlief, die deel uitmaakt van het bestuur van Volksvermaken Roden, dat de originele plannen voor Rodermarkt 2020 op het evenemententerrein niet door kunnen gaan. Een hele teleurstelling voor ons als echte Rodermarktvierders, maar wat mij betreft wel een verstandig besluit.

Volle postbus

Wat betreft het raadswerk, zit het zomerreces er duidelijk weer op. Waar we tijdens de zomer als raadsleden gemiddeld 2 a 3 ingekomen stukken ontvingen, zit de postbus nu een stuk voller. Als fractie zijn we afgelopen zaterdag met de wethouders fysiek bijeen geweest om op een aantal punten de koers van Gemeentebelangen scherp te stellen, uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter maatregelen. Fysiek bijeen vergadert toch een stuk prettiger dan elkaar aanloeren via een schermpje. Binnen het Presidium (afvaardiging van alle fracties, de burgemeester, de griffier en de voorzitter van de Raadscommissie) is afgesproken dat we als Raad weer fysiek bijeen gaan komen voor de raadsvergaderingen. De vergaderingen zullen niet plaatsvinden in de Raadszaal op het gemeentehuis, maar in de Health Hub in Roden. Ik ben blij met dit genomen besluit, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit de kwaliteit van de beraadslagingen ten goede zal komen. De informatiesessies die we als Raad ook regelmatig op de agenda hebben staan, zullen wel grotendeels digitaal blijven gaan. Op 9 september staat de eerste Raadsvergadering gepland.

Ook al is alles een beetje anders dan anders, ik heb na deze heerlijke zomer in ieder geval weer zin om van start te gaan!

Ryanne Meijer-Steendam

1 juli 2020 | Aan het hart

Beste mensen,

Het is vandaag aan mij om blog voor Gemeentebelangen te schrijven. We zitten nog midden in de corona maatregelen en met de beperkingen om besmetting te voorkomen. Door deze maatregelen is het contact nog steeds veel minder dan normaal. We zijn nog veel aan het “thuiswerken” waar dat kan en het niet nodig is om fysiek aanwezig te zijn. Bij ons op de boerderij waren we al aan het thuiswerken. We werden er in het begin mee geconfronteerd dat bedrijven die service moesten verlenen alleen kwamen als het echt niet anders kon. Dat was wel even wennen hulp op afstand. We hebben in de bedrijfsvoering wel een aantal maatregelen moeten nemen om door deze tijd heen te komen. Maar het is tot op heden gelukt om alles onder controle te houden. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

september

Geen Evenementen

X