De raad van de gemeente Noordenveld heeft gisteravond tijdens de besluitvormende vergadering gezamenlijk een motie vreemd aan de orde van de dag ingediend, om het college meer bevoegdheid te geven in het beoordelen van aanvragen voor bijvoorbeeld (pré)mantelzorgwonen, kangoeroewonen of woningsplitsing. Initiatiefnemer Jan ten Hoor van Gemeentebelangen Noordenveld kwam tot deze motie na het schrijven van zijn blog ‘Woonvisie of wooncrisis?’. 

Wethouder Meijer zag de motie als een steun in rug, maar temperde wel de hooggespannen verwachtingen.  “Deze motie is nog geen wondermiddel want we hebben natuurlijk nog wel te maken met de bestaande wet- en regelgeving en participatie van betrokkenen. Maar dank voor deze oproep, dit gaan we serieus uitwerken en met deze woonvormen kunnen wij dankzij deze motie vervroegd mee aan de slag.” 

Inwoners van Noordenveld die nog mee willen praten over de woonvisie van Noordenveld kunnen vanavond terecht in het dorpshuis van Nieuw-Roden, donderdag 20 oktober in de Brinkhof in Norg of woensdag 26 oktober in Café Langelo. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur.

X