Mijn reis als raadslid: “Een terugblik op anderhalf jaar van betrokkenheid en groei”

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Raadslid Hans Strik blikt terug anderhalf jaar raadslidmaatschap en zijn vastberadenheid om zijn werk voort te zetten en te blijven streven naar een nog betere toekomst voor ons allemaal.

Het voelt als gisteren dat ik werd beëdigd werd als raadslid van onze prachtige gemeente Noordenveld. Anderhalf jaar geleden begon ik mijn reis als vertegenwoordiger van onze gemeenschap en wat een bijzondere tijd is dat geweest. Vandaag wil ik graag een terugblik geven op mijn ervaringen, uitdagingen en groei als raadslid. Het eerste jaar als raadslid was een leerproces. Ik was vastberaden om me volledig in te zetten en alle aspecten van het raadslidmaatschap te begrijpen. Raadsvergaderingen, commissies, gesprekken met inwoners, en het bestuderen van dossiers namen veel tijd in beslag. Ik heb enorm veel geleerd over de werking van onze gemeente, de verschillende belangen en de dynamiek van besluitvorming.

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd, is het belang van luisteren naar de stem van onze inwoners. Ik heb talloze gesprekken gevoerd met mensen uit alle hoeken van de gemeente. Hun zorgen, behoeften en ideeën hebben mij geïnspireerd en geholpen om weloverwogen beslissingen te nemen die onze gemeenschap ten goede komen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Trots op onze gemeenschap

Een hoogtepunt van mijn tijd als raadslid was het bijdragen aan lokale initiatieven en projecten. Ik ben trots om te zien hoe onze gemeenschap is samengekomen om positieve veranderingen te realiseren. Of het nu gaat om ondersteunen van bijvoorbeeld de mensen uit de Bergakker in Norg, het het bevorderen van duurzaamheid of het stimuleren van lokale sportverenigingen, het is geweldig om te zien wat we kunnen bereiken wanneer we samenwerken.

Natuurlijk waren er ook uitdagingen. Als raadslid word je soms geconfronteerd met complexe vraagstukken en tegenstrijdige belangen. Het is een kunst om een balans te vinden tussen verschillende perspectieven en tot besluit te komen die in het belang van onze gemeenschap als geheel.

Een van de meest lonende aspecten van mijn werk als raadslid is het gevoel van voldoening dat het met zich meebrengt. Wetende dat ik een rol heb mogen spelen in het maken van positieve veranderingen en het bijdragen aan de ontwikkeling van onze gemeente, maakt alle inspanningen de moeite waard. Ik wil graag mijn collega fractiegenoten ( ook oud) / raadsleden, ambtenaren en alle betrokken inwoners bedanken voor hun steun en samenwerking. Jullie hebben mij geïnspireerd en me geholpen om te groeien als raadslid en als persoon.

Waardevol

Het afgelopen anderhalf jaar heeft me doen realiseren hoe waardevol openbare dienstverlening is. Als raadslid heb ik de mogelijkheid gekregen om een positieve impact te hebben op het leven van en binnen onze gemeente. Ik ben vastbesloten om mijn werk voort te zetten en te blijven streven naar een nog betere toekomst voor ons allemaal.

Vriendelijk groet,

Hans Strik.

1 augustus |Afscheid

De dag van schrijven is zondag 23 juli. De zomervakantie is voor velen inmiddels begonnen. De eerste foto’s op de socials laten zien dat men er weer massaal op uit trekt. Foto’s van stranden, terrassen, kastelen, uitzichten, tenten, caravans, files, glazen bier, bruine benen en noem maar op. Men zoekt de zon op, want tja, ook deze zomer, zoals het zich nu laat zien, kan weer als een typische Nederlandse zomer worden bestempeld. Periodes met mooi weer, maar ook, zoals vandaag, relatief fris en nat…. En nee, ik klaag niet. De tuin is mooi groen, er vallen geen hagelstenen zo groot als tennisballen en evacueren vanwege bosbranden hoeft ook dit jaar weer niet. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juni

Geen Evenementen

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

X