Afscheid

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Raadslid Armein Sikkenga heeft het deze keer over Afscheid. 

De dag van schrijven is zondag 23 juli. De zomervakantie is voor velen inmiddels begonnen. De eerste foto’s op de socials laten zien dat men er weer massaal op uit trekt. Foto’s van stranden, terrassen, kastelen, uitzichten, tenten, caravans, files, glazen bier, bruine benen en noem maar op. Men zoekt de zon op, want tja, ook deze zomer, zoals het zich nu laat zien, kan weer als een typische Nederlandse zomer worden bestempeld. Periodes met mooi weer, maar ook, zoals vandaag, relatief fris en nat…. En nee, ik klaag niet. De tuin is mooi groen, er vallen geen hagelstenen zo groot als tennisballen en evacueren vanwege bosbranden hoeft ook dit jaar weer niet.

Voor mij is het een mooi moment om eens terug te kijken naar afgelopen jaar. Waar velen dit pas doen aan het eind van een kalenderjaar, ben ik meer genegen dit te doen aan het eind van een schooljaar. Een schooljaar eindigt vaak met afscheid. Afscheid van je leerlingen die je overdraagt aan een collega, of in mijn geval aan een nieuwe school, maar ook afscheid van je collega’s. Collega’s die ergens anders gaan werken of collega’s die met pensioen gaan. Zo wil ik graag meester Freerk Groefsema even noemen. 43 jaar werkend in het onderwijs, altijd actief geweest als leerkracht op verschillende scholen in Roden en mag nu gaan genieten van zijn pensioen. Dat afscheid nemen is afgelopen jaar meer gedaan. Soms leuk, soms minder leuk. We hebben afscheid genomen van ons kabinet, afscheid van eerste Kamerleden, FC Groningen nam, net zoals BV Emmen en Cambuur, afscheid van de eredivisie en wij……… Wij namen afscheid van 2 van onze fractiegenoten.

De tekst gaat onder de foto verder.

Hendrik Smeenge

Allereerst Hendrik Smeenge. Hendrik stond op de kieslijst van de Provinciale Staten namens de BBB. Ach, als nummer 16 op die lijst zou het voor ons als Gemeentebelangen wel goed komen…. Anders bleek waar. De BBB behaalde maar liefst 17 zetels en Hendrik moest afscheid nemen van Gemeentebelangen om als Statenlid zijn werk te kunnen doen. Een schat aan politieke ervaring, maar ook iemand met gezond verstand. We zullen hem zeker missen.

Rikus Koopman

Vervolgens namen we, toch wel verrassend, ook afscheid van Rikus Koopman. Ook Rikus is een bevlogen man, die met minder dan 100% geen genoegen kan nemen…. En dat brak hem op. Het raadslid zijn is een eer, maar kost je ook veel tijd en energie. Als de balans wegvalt en het je meer energie kost dan oplevert, dan is het tijd om het stokje door te geven. Enorm jammer, want Rikus was een geweldig fractievoorzitter, hield iedereen scherp, was kritisch waar nodig, maar keek ook naar je om, toonde interesse en luisterde naar ieders mening, zoals een goed fractievoorzitter betaamt. Rikus bedankt!

Zo kunnen we vaststellen dat we ten aanzien van een aantal onderwerpen in Noordenveld echt wel handvatten hebben onze leefomgeving ten goede bij te sturen. We bepalen samen (voor een deel) waar we ons op focussen en waar we geld in steken. Al met al moet dit zorgen voor een nog mooier Noordenveld volgende week, volgende maand en volgend jaar. Grote uitdagingen, maar met de noordelijke nuchterheid en daadkracht kunnen we die aan!

En nu?

Het klinkt raar, maar niemand is onvervangbaar. Zo hebben we goede opvolgers op de kieslijst, die ook hun talenten en kennis binnen de raad gaan laten zien. En Hendrik en Rikus? Die blijven ons volgen en zullen, waar nodig, altijd als klankbord willen fungeren.

Maar nu eerst vakantie. Na het reces gaan we verder met waar we gebleven zijn. Er is bergen met werk verzet door het college. Waar er in gemeenteland een groot tekort is aan personeel en er veel uitdagingen liggen, is ook daar binnen Noordenveld een mooie ontwikkeling te zien. Ontwikkelingen die ons veel goeds gaan brengen en waar wij als raadsleden ook veel profijt van gaan hebben. Ik heb er in ieder geval alweer zin in. Graag tot in september en voor nu een fijne vakantie!

Armein Sikkenga

1 juni |De uitdagingen van een hond

Sinds een aantal jaren hebben wij thuis een hond. Een labrador om precies te zijn. We hebben hem Moos genoemd en deze lieve viervoeter zorgt onbedoeld voor vele leuke gesprekken in de buurt tijdens het uitlaten. Onlangs raakte ik weer eens in gesprek met een buurtgenoot die weet dat ik in de lokale politiek ‘zit’. Hij vroeg me hoe ik het vond, nu ruim een jaar als raadslid actief te zijn. “Veelzijdig, interessant en uitdagend!” Was mijn antwoord, kort samengevat. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juni

Geen Evenementen

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

X