Vroukje Hartlief was een vrouw die sinds lange tijd betrokken is geweest bij Gemeentebelangen Noordenveld.  Ze was niet alleen lid, maar al jong eerst bestuurslid en later raadslid en wethouder. Bekende medebestuurders uit die tijd waren onder andere IJfko de Boer en Jan van Wilgen .

Een van de hoogtepunten uit de bestuurlijke carrière in haar rol als eerste vrouwelijke Wethouder van de Gemeente Roden was zeker de aankoop van Havezathe Mensinge.  Met één stem verschil is het gelukt dit mooie erfgoed voor de Gemeente Noordenveld te bewaren.

Vroukje was tot op hoge leeftijd betrokken bij het wel en wee van Gemeentebelangen. Waar het kon bezocht ze de ledenvergadering en schroomde niet haar vragen te stellen en ideeën te delen. Ze had een schat aan bestuurlijke ervaring en een enorm geheugen, hoe dingen tot stand waren gekomen.

Ze was trots op de doorgroei van Gemeentebelangen en de “jonge” wethouders Jos Darwinkel en Kirsten Ipema. Ze was ook een voorvechter van vrouwen in de politiek. Vroukje was een verbinder en wist wat ze wel en niet wilde zeggen met oog voor de menselijke maat.

Een uitspraak uit een eerder interview van Vroukje luidde: “Vroeger was niet alles beter. Het leven moet vooruit worden geleefd, niet achteruit. Daarom hebben we onze ogen aan de voorkant zitten“.

Helaas kreeg Vroukje begin dit jaar slecht nieuws over haar gezondheid en had ze hier geen grip op, ondanks haar sterke wilskracht.

Op 5 mei 2024 moest ze het leven loslaten.

We gaan een waar boegbeeld missen, die voor Gemeentebelangen veel heeft betekend en tot stand gebracht.

We wensen haar familie veel sterkte met dit grote verlies.

 

Geschreven door Aaltje Bron
Foto: De Krant

X