Hans Strik stelt zich voor

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Deze stelt nieuwbakken raadslid Hans Strik zich voor en geeft hij aan waar hij zich voor gaat inzetten. 

Hallo allemaal,

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een blog mag schrijven voor jullie, dit als net beëdigd raadslid. Zoals jullie wellicht weten stond ik op plek 10 voor de verkiezingen en was maar de vraag of wij als Gemeentebelangen zoveel zetels zouden gaan halen. Daarbij was de concurrentie natuurlijk ook groot binnen onze eigen kieslijst. We hebben het op weg naar de verkiezingen druk gehad met flyeren, en filmpjes maken. Via deze weg wil ik de campagne commissie dan ook hartelijk dankzeggen voor de professionele opzet en uitstraling van onze gehele campagne. Dit heeft zeker bijgedragen aan dit geweldig resultaat van 10 zetels. De beëdiging tot raadslid was een leuke ervaring en zag dat iedereen wat onwennig was en het ook wel spannend vond, met name de nieuwelingen.

Privé situatie

Voor wat mijzelf betreft, gaat er natuurlijk ook veel veranderen in mijn privé situatie, er gaat zoals ik al wel wist veel tijd zitten in het invullen van deze mooie taak en dat wist mijn vrouw Tiny ook. Ik ben nu bijna 38 jaar getrouwd en zij weet ook wel als ik ergens voor ga dan ga ik daar ook echt voor. Ik heb wat dat betreft haar onvoorwaardelijke steun. Na bijna 33 jaar in Limburg gewoond te hebben, vonden wij het fijn om weer terug te keren naar de mooie gemeente Noordenveld (Norg). Dit was in het begin heel erg wennen omdat wij het leven in een grote stad zoals Maastricht gewend waren. En dan terug naar het relatief rustige plaatsje Norg. Ik ben mij bezig gaan houden met de sport in Norg daar werd ik al snel voorzitter van de jeugd van de voetbalclub GOMOS en penningmeester van de Verkeersgroep Norg. Daarnaast heb ik mij beziggehouden met het opzetten van beweegdorp Norg vanuit GOMOS en ik mag zeggen dat ik gezamenlijk met de mensen van diverse sportclubs het tot nu toe tot een groot succes hebben gemaakt. Wat mij in deze periode opgevallen is dat er zoveel verschillende sportverenigingen zijn. Maar als ik toch een kritische noot mag plaatsen, zie je dat er steeds minder vrijwilligers te krijgen zijn voor de diverse sportclubs en dat baart mij zorgen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Politieke ambities

Nu wat meer over mijn politieke ambities. Ik hoop met deze fractie en nieuwe coalitie een mooie en zeker productieve 4 jaren te gemoed te gaan. En voor de inwoners van het mooie Noordenveld resultaten te gaan halen die iedereen zijn goedkeuring kan dragen. Ik wil mij graag gaan bezighouden met de volgende portefeuilles:

  • sport en sportfaciliteiten.
  • Woningbouw en Ruimtelijke ordening.
  • Dorpskernen.

Deze portefeuilles spreken mij zeer aan en hoop daar ook iets in te kunnen betekenen. Dit omdat sport en sportfaciliteiten een belangrijke rol spelen voor jong en oud. Woningbouw op dit moment zeer cruciaal is in het kader van schrijnend woning te kort met name in het betaalbare segment voor de starters. Ik realiseer mij natuurlijk ook dat je het niet voor iedereen goed kan doen, want we zijn als de gemeente Noordenveld gehouden aan een bepaald budget en dat is ook aanzienlijk minder dan de vorige periode. Dat houdt in dat we nog nauwkeuriger en kritischer moeten kijken naar zaken die geld gaan kosten en toch proberen om het voorzieningenniveau op peil te houden.

Groet,

Hans Strik

1 mei |Optimist, Realist of Pessimist?

Het is voorjaar, de natuur wordt wakker. Bomen en struiken worden weer groen, bloemen gaan bloeien, vogels zijn actief en langzaamaan vullen de terrassen zich. Mooi, ik houd ervan. Echter vandaag (25 april 2022) is een koude dag. Er staat een frisse wind, af en toe valt er een drup en de thermometer geeft 8 graden aan…. Mooi ***, want de kachel zal zo wel aanslaan en met de huidige gasprijzen… Afijn, ik trek er maar een dikke trui bij aan en bedenk me dat het misschien wel een goed moment is om met jullie terug te kijken naar de afgelopen periode. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juni

Geen Evenementen

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

X