Een proces op zich

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Deze keer schrijft raadslid Ryanne Meijer over processen. Zowel privé als in de raad. 

Dag allemaal,

Het is alweer een jaar geleden dat ik het blog mocht schrijven voor de nieuwsbrief van Gemeentebelangen Noordenveld. Een blog schrijven, is een proces op zich. Voordat ik in de pen klim, heb ik al een aantal dagen nagedacht over wat ik wil gaan schrijven. Ook heb ik mijn blog van vorig jaar teruggelezen. Vorig jaar was ik net terug van vakantie en bezig weer ritme te krijgen in mijn werk, mijn bezigheden als raadslid, school en sportactiviteiten van de kinderen. Ook dit jaar staat deze periode voor mij in het teken van ritme en balans vinden, maar wel op een andere manier dan vorig jaar vanwege veranderde persoonlijke omstandigheden. Afgelopen voorjaar hebben mijn (inmiddels ex-) man en ik besloten uit elkaar te gaan. Ik ben trots op hoe we samen alles geregeld hebben en hoe we momenteel ons pad vinden in het co-ouderschap. Co-ouderschap betekent in ons geval week op, week af. De ene week zijn de kinderen bij mij en de andere week bij hun vader. Als ouder wil je je kinderen de liefde en aandacht geven die ze verdienen en dat betekent onder andere nieuwe routines ontwikkelen en keuzes maken. Gelukkig kan ik mijn werktijden grotendeels zelf indelen en heb ik dat goed weten te regelen. De komende periode zal ik daar als raadslid ook mijn pad in moeten vinden. Ik wil er vanzelfsprekend zijn voor mijn kinderen, maar ook mijn verantwoordelijkheden als raadslid nakomen. Gelukkig hebben we een grote fractie, waardoor we de werkzaamheden onderling kunnen verdelen. Daarnaast heb ik hele lieve ouders, die me steunen en helpen. Daardoor heb ik het volle vertrouwen dat ik ook hierin mijn pad wel zal vinden.

De tekst gaat onder de foto verder.

Zoekende

Niet alleen ben ik als individu op zoek naar een nieuwe balans en routine, maar ook als raad zijn we zoekende. Voor het zomerreces was de raadsagenda bomvol. Dat betekende 2 à 3 avonden in de week vergaderen, van 19 uur tot 23.30 uur. Aangezien de meeste raadsleden naast de raad ook een “gewone” baan hebben, werd niemand hier erg blij van. Daarnaast moet je jezelf ook afvragen in hoeverre dit onze inwoners uitnodigt om een vergadering van de raad te volgen. Met z’n allen waren we het eens dat dit anders moet, maar hoe dan? Een van de dingen die we anders gaan doen, is het uit elkaar trekken van de oordeelsvormende en besluitvormende vergadering. In plaats van dat beide vergaderingen op 1 avond plaatsvinden, houden we de ene week de oordeelsvormende vergadering en de andere week de besluitvormende vergadering. Hopelijk komt dit de beraadslagingen ten goede en wordt het op deze manier aantrekkelijker om de vergaderingen te volgen. Nu blijft het natuurlijk wel de uitdaging om effectief te blijven vergaderen met elkaar en de “extra” tijd die we nu hebben, niet te verkwisten. En hoewel we allemaal weer uitkijken naar elkaar fysiek ontmoeten en met z’n allen in 1 ruimte te kunnen vergaderen, hebben we ook gemerkt dat digitaal vergaderen voordelen biedt. Daarom zal een gedeelte van de informatiebijeenkomsten digitaal blijven. Ik ben erg benieuwd hoe zich dit de komende tijd zal ontwikkelen!

En verder?

Naast het hervatten van de reguliere raadswerkzaamheden, gaan we ook langzaam maar zeker weer richting verkiezingen. In maart 2022 mogen de inwoners van gemeente Noordenveld hun nieuwe volksvertegenwoordiging kiezen. Maart lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. De gesprekken met de kieslijstcommissie zijn inmiddels geweest. In deze gesprekken reflecteer je op de afgelopen jaren en spreek je ambities uit voor de komende periode. Daarnaast zijn we met een aantal enthousiastelingen gestart met de voorbereidingen voor de komende campagne. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar als raadslid en wil ik heel graag nog een periode door. Ik hoop dat we als Gemeentebelangen in maart 2022 weer het vertrouwen krijgen van onze kiezers en hetzelfde feestje kunnen vieren als 4 jaar geleden. Samen met de fractie blijf ik me graag inzetten voor onze gemeente! Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in de gemeentepolitiek en je op dit vlak willen inzetten, we zijn nog op zoek naar nieuw politiek talent. Mocht je hier meer over willen weten, dan ga ik graag met je in gesprek.

Hartelijke groet,
Ryanne Meijer

1 juli 2021 | Maak je niet zo dik!

De COVID-19 pandemie is bijna voorbij. Gelukkig maar, want iedereen verlangt naar het oude leven en onderzoek toont aan dat 42 % van de Nederlanders 5,6 kilo is aangekomen. En daar wil ik het graag over hebben. Want na de Covid pandemie staat ons de volgende crisis te wachten, genaamd de gezondheidscrisis. En dat bevestigen de cijfers maar weer. Want we worden in ons land steeds dikker, ook in Noordenveld. Ruim de helft van de Noordenvelders is te zwaar en 13% heeft ernstig overgewicht.  Een zorgelijke ontwikkeling, want het vergroot het risico op chronische ziekten en  verlaagd de kwaliteit van leven. En daarnaast rijzen de zorgkosten de pan uit. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

april

Geen Evenementen

mei

14mei20:0022:00Algemene Ledenvergadering

29mei20:0023:00Fractievergadering Gemeentebelangen NoordenveldJe bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

juni

Geen Evenementen

X