De kracht van onze samenleving

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Deze keer schrijft wethouder Kirsten Ipema over de kracht van onze samenleving en het besturen van de gemeente in Corona-tijd.

Het is bijna twee jaar geleden, op 7 mei 2018, dat ik namens Gemeentebelangen wethouder mocht worden in onze mooie gemeente. Een bijzonder moment voor mij. Toen ik in 2017 besloot om bij Gemeentebelangen actief te worden in de gemeentepolitiek, had ik zeker niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen.

Van de keuze om wethouder te worden heb ik geen moment spijt gehad. Het wethouderschap heeft zoveel verschillende kanten! Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar samenwerken is hier echt het sleutelwoord: met burgemeester en wethouders, met de collega’s bij de gemeente, met inwoners en natuurlijk ook met de raad en met de fractie van gemeentebelangen. Gelukkig gaat dat allemaal in een goede sfeer en hebben we samen al veel bereikt van de mooie plannen die we voor deze periode hebben gemaakt.

De tekst gaat onder de foto verder.

De Kracht van onze samenleving

Het leukste van wethouder zijn, vind ik dat ik nu kennis maak met zoveel mensen en organisaties die zich inzetten voor anderen en voor de samenleving. Er wordt in Noordenveld zoveel gedaan en georganiseerd door vrijwilligers, veel meer nog dan ik wist. En in deze bijzondere tijd, waarin we allemaal in zekere zin getroffen zijn door het Coronavirus, blijkt dat eens te meer. Het is een vreselijk moeilijke tijd, dat hoef ik hier niet uit te leggen, maar ik ben geraakt door de vele initiatieven die spontaan ontstaan om anderen te helpen en een hart onder de riem te steken. Dat is de kracht van onze samenleving!

Crisisteam

Door de coronacrisis is er bij de gemeente veel veranderd. Natuurlijk werken we, net als iedereen, zoveel mogelijk vanuit huis. Er is een crisisteam ingesteld en veel collega’s werken volop om de nodige maatregelen uit te voeren, zoals de regelingen voor ondernemers en het regelen van zorg en ondersteuning voor onze kwetsbare inwoners. Daarnaast gaat het gewone werk zoveel mogelijk door, bijvoorbeeld in de buitendienst – het groen blijft immers ook gewoon groeien. Kortom, de gemeentelijke organisatie blijkt flexibel.

Tijdperk na Corona

En ondertussen kijken we als college natuurlijk ook vooruit. Want hoe het zal zijn, in het ‘tijdperk na Corona’, dat weten we natuurlijk nog niet, maar met een beetje gezond verstand kun je wel bedenken dat het – ook voor de gemeente – anders zal zijn dan daarvoor. De klap die onze economie te verwerken krijgt, die gaan we als gemeente natuurlijk ook voor een langere tijd merken. En ook al heeft de gemeenteraad van Noordenveld de afgelopen jaren goed op de portemonnee gepast, de kans is groot dat we niet alle plannen kunnen uitvoeren die we twee jaar geleden samen hebben opgeschreven. Ook hier wordt dus flexibiliteit van ons gevraagd.

We hebben elkaar nodig

Ook in moeilijke tijden, juist in moeilijke tijden, blijven we nuchter en werken we samen aan oplossingen. Wat is nù nodig, en wat is verstandig voor de langere termijn? We moeten, zeker de komende periode, ons gezond verstand blijven gebruiken. En vooral ook nu de kracht van onze Noordenveldse samenleving goed benutten. De gemeente, dat is namelijk niet een organisatie van 400 medewerkers, dat zijn wij allemaal: inwoners, vrijwilligers en niet te vergeten ondernemers. En allemaal hebben we elkaar nodig om hier doorheen te komen.

Ik wens jullie allemaal veel gezondheid en vooral veel veerkracht. Hopelijk tot snel!

Kirsten Ipema

1 April | Jan ten Hoor: Gekozen tot voorzitter van de raadscommissie

Het is voor mij de tweede termijn van het raadslidmaatschap voor Gemeentebelangen Noordenveld. In mijn eerste heb ik destijds gekozen voor een nevenfunctie, het lidmaatschap van de Rekenkamer Noordenveld en dat beviel me goed; nog meer meekrijgen van hetgeen in politiek Noordenveld speelt. Toen ik werd herkozen heb ik me wederom afgevraagd om er nog een functie naast te doen. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

mei

14mei20:0022:00Algemene Ledenvergadering

29mei20:0023:00Fractievergadering Gemeentebelangen NoordenveldJe bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

juni

Geen Evenementen

juli

Geen Evenementen

X