Activiteiten en ontwikkelingen

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Sander Renkema heeft het deze maand over de activiteiten en ontwikkelingen in het Noorden. 

Het is eind juni en na een paar lekkere warme dagen hebben we nu gewoon een prima temperatuurtje. Mag van mij nog iets warmer maar je hoort me niet klagen. Deze periode zijn er in de buurt tal van activiteiten! Erg leuk om te ontmoeten en beleven. Er is van alles te doen in onze mooie gemeente en meestal helpt het weer ook een handje er lekker op uit te gaan. Zo was er de molenfair in Roderwolde, Hoppa (een kunst en cultuur) festival in Peize en kon je 6 juli j.l. naar ringsteken kijken in Norg of naar Peize voor Paissonic. Daar was een dag later voor het eerst een bluesfestival! Leuk allemaal!!

De tekst gaat onder de foto verder.

Bij ons in de wijk (Bomenbuurt Roden) was er onlangs een buitenspeeldag georganiseerd. Buurtvereniging de Bomenbuurt was kartrekker van deze middag. De weg was afgezet en met hulp van vrijwilligers en WIN werd er volop gespeeld, gesprongen op luchtkussens en zag je gelukkig geen kinderen op telefoons loeren. Dat was natuurlijk precies de bedoeling. Mooi geregeld! Dank vrijwilligers!

Voor ons als gemeenteraad zitten we ook in een drukke periode. We zijn begonnen aan de laatste serie vergaderingen voor de vakantieperiode en deze staan zoals zo vaak vol van belangrijke punten. Zo behandelen we de jaarstukken 2023 en de perspectiefnota 2025. We kijken dus terug en vooruit. Vooruitkijken laat toch wel een wat zorgelijk beeld zien. In het kort zou je kunnen zeggen dat er door veranderende wetgeving de komende jaren minder geld uit Den Haag onze kant op komt, terwijl er natuurlijk plannen, wensen en noodzakelijkheden genoeg zijn om minimaal hetzelfde of meer uit te geven dan voorheen. Vooruitkijken en daar waar kan besparen is dus belangrijk. Goed dat we daar nu al gedegen naar kijken. Wat er verder op de agenda staat? We praten deze maand onder andere over manege de Hulhorst en Roden Zuid. Plannen die al onderweg zijn en waar we steeds stap voor stap goed naar kijken en proberen wensen van inwoners, betrokkenen en natuurlijk ook het algemeen (Noordenvelds) belang te wegen. Eigenlijk gaat in onze gemeenteraad meestal wel fatsoenlijk en met respect voor elkaars standpunten.

Hoor en wederhoor

In de lokale media en de lokale online nieuwspagina’s op de social media is dit wat mij betreft niet altijd het geval. Hoor en wederhoor ontbreekt wel eens. Dat is wel jammer, want soms ontstaat hierdoor een beeld dat indruist tegen de werkelijkheid. Zo werd er laatst geschreven dat de gemeenteraad in paniek zou zijn geweest i.v.m. een motie die aan het eind van een vergadering werd ingediend. Ik snap niet hoe dat opgeschreven kan worden. Het gaat te ver om de situatie helemaal uit te leggen in deze blog, maar ik kan u verzekeren, van paniek was totaal geen sprake. Het woordgebruik in dat nieuwsbericht was wat mij betreft vooral gekozen om de aandacht van de lezer te trekken. Persoonlijk vind ik dat best een kwalijke zaak. Het geeft een verkeerd beeld af aan de inwoners en doet wat met het vertrouwen in elkaar en in de (lokale) politiek. Soms lijkt wantrouwen boven vertrouwen te gaan en dat is een kwalijke ontwikkeling. Ook dit lokale nieuws zou wat mij betreft echt onafhankelijk moeten zijn, hoewel ik me best kan voorstellen dat het soms erg lastig is alles grondig uit te zoeken voor je iets plaatst of post. Zeker als je vooral een doorgeefluik bent op een social media nieuwspagina. Daarmee doe ik dan maar een beroep op de lezers en volgers van deze nieuwsverspreiders. We weten het allemaal maar vergeten het soms even: Je kunt meestal op meerdere manieren naar iets kijken. Proberen een situatie of bericht vanuit meerdere perspectieven te bekijken maakt je mening of conclusie vollediger. Dat geld zeker als gebruiker van social media nieuwspagina’s en helaas dus ook steeds meer als lezer van een ‘echte’ (gedrukte) krant. Misschien komt deze goedbedoelde raad van pas komend zomer als je nu net weer naast een lawaaiige buurman je tent moet opzetten of op een terras wat langer op je drankje moet wachten dan je eigenlijk zou verwachten.

Fijne vakantie in ieder geval.

De zomer in je bol

Bladeren aan de bomen, de geur, het buitenleven, volle terrassen en tal van activiteiten die op de agenda staan, heerlijk het is lente! Je hoort de vogels weer, men gaat de tuin weer in, de fiets wordt weer wat vaker gepakt en de gesprekken gaan eens niet over de waardeloze winter die (gelukkig) achter ons ligt! Zon geeft energie, iets waar wij na maanden van onguur weer en gesnotter wel aan toe zijn. Daarnaast brengt mooi weer ook spontaniteit met zich mee. Een dagje naar de kust, een terrasje pakken, een borrel met de buren of gewoon lekker in de tuin barbecueën. We ontmoeten elkaar weer en dat is goed. Ja, dit jaargetijde ligt mij wel. Ik kijk dan ook uit naar de maanden die gaan komen, helemaal als je bedenkt dat er ook een aantal (sport)activiteiten op de agenda staan; De Olympische Zomerspelen en het Europees Kampioenschap voetbal gevolgd door…. de zomervakantie!

Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

september

Geen Evenementen

X