Instappen op een rijdende trein

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Dit keer verteld kersvers raadslid Herman van de Roest over hoe hij in de raad terecht is gekomen. 

De telefoon gaan, Jeroen Kruims aan de telefoon.
“Hoi Herman, heb je de uitslag van de provinciale statenverkiezingen ook gevolgd?”
“Uuuu ja een beetje, ik hoorde dat de BBB een grote overwinnen heeft binnengesleept met deze verkiezingen.”
“Dat klopt, en zoals je weet staat Hendrik Smeenge bij de BBB op de verkiezingslijst voor de provinciale statenverkiezingen. En Hendrik gaat de provincie in, en staat zijn plaats in de gemeenteraad van de gemeente Noordenveld af.”
En toen begon er bij mij een lampje te branden, ik was de eerst opvolgende als er een plaats vrij kwam in de gemeenteraad van de gemeente Noordenveld.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond ik op plek 13, en door de grote overwinning tijdens deze verkiezingen kwam ik op de eerste reserve plek bij Gemeentebelangen. En deze plek kwam op 12 maart beschikbaar. Na een gesprek met Jeroen en Rikus heb ik besloten deze kans aan te grijpen en mijn plaats in de gemeenteraad ingenomen. Er zijn nu mensen die denken, ‘hé Herman hebben we eerder op een lijst zien staan’. Dat klopt. In 2018 heb ik voor een andere partij op de lijst gestaan, maar ik ben erachter gekomen dat wat er in de gemeente gebeurt mij meer aanspreekt, dan wat er landelijk gebeurd. Daarom heb ik besloten de overstap te maken naar Gemeentebelangen Noordenveld. Om me strek te maken voor de gemeente Noordenveld.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wie ben ik?

Vele zullen mij wel kennen, maar ik zal me even in het kort voorstellen. Op 21-03-1978 ben ik in Groningen op de wereld gekomen, en in 1980 al verhuist naar Roden. Al 43 jaar inwoner van Roden/Noordenveld. Vroeger toen ik taxichauffeur was, zeiden veel oudere taxi passagiers, ‘je bent geen echte Rodenaar’, maar zo voel ik mij wel. Ik ben alleenstaand, en dat heeft ook weer zijn voordelen. Mensen denken wel eens, waar haalt hij zijn tijd vandaan. Door flexibel te zijn, en geen acht tot vijf mentaliteit te hebben is er veel mogelijk. Sinds 2009 ben ik zelfstandig ondernemer in de rijschool wereld. En Sinds 2019 eigenaar van een ballonvaart bedrijf. Voor dit laatste bedrijf ben ik op dit moment zelf druk aan de studie om uiteindelijk zelf piloot te worden op een heteluchtballon. Nu run ik beide bedrijven met gedreven collega’s.

Instappen op een rijdende trein.

De fractie heeft hun taken allemaal verdeeld en is op elkaar ingespeeld. De trein rijdt. En ik probeer daar nu zoveel mogelijk een weg in te vinden. Door zoveel mogelijk bij de meeste bijeenkomsten aanwezig te zijn en het menige leeswerk door te lezen. En wel eens om me heen kijken, waar gaat dit over? Gelukkig hoor ik van mensen in de raad om me heen, dit heeft tijd nodig. Wat ik in de eerste maand al wel ervaren heb, is dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je hoort er direct bij, en dat help wel.

Ik zal me de komende drie jaar gaan verdiepen en bezig gaan houden met verschillende dingen zoals Beheer Openbare Ruimte/afval, verkeer/veiligheid/handhaving, dorpskernen, recreatie. Door mee te praten over deze onderwerpen en hierin mijn mening te kunnen laten horen, rpobeer ik op deze manier het voor iedereen zoveel mogelijk leefbaar te maken in onze gemeente. Door mijn werk kom ik veel in contact met mensen. Ik merk de laatste tijd, dat er veel in het “ik” gedacht wordt. Natuurlijk is het goed, dat je om jezelf denkt en voor jezelf opkomt. Maar er is meer dan “ik”. Dat zie ik graag veranderen.
Ik ga mijn best doen om me snel thuis te voelen in de raad en het beste er voor de inwoners van de gemeente Noordenveld eruit te halen. En dit zal niet altijd naar ieder zijn tevredenheid zijn, maar misschien wel het beste op dat moment.

Gr Herman.

1 mei | Een jaar onderweg

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer meer dan een jaar achter ons. In mei daaropvolgend ben ik namens Gemeentebelangen aan de slag gegaan als wethouder. Het was best spannend om aan deze nieuwe klus te beginnen. Je geeft toch je eigen leuke baan op en het nieuwe publieke handelen ligt onder een vergrootglas. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

april

Geen Evenementen

mei

14mei20:0022:00Algemene Ledenvergadering

29mei20:0023:00Fractievergadering Gemeentebelangen NoordenveldJe bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

juni

Geen Evenementen

X