Harde werkers

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Raadslid Richard Veurman schrijft deze maand over het vele werk wat de Gemeentebelangers de afgelopen vier jaar hebben verzet en er nog te wachten staat. 

We zijn bijna aan het einde van de raadsperiode 2018-2022 en dan ben je al snel geneigd om terug te blikken. Wat hebben we als Gemeentebelangen weten te bereiken? Hoe is de samenwerking verlopen? En wat zijn de hoogte- en dieptepunten?

In ons verkiezingsprogramma, waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt onder aanvoering van Kirsten Ipema en Rikus Koopman, staat een overzicht met voorbeelden van wat we allemaal hebben bereikt de afgelopen jaren. Een aardig rijtje, zeker als je nagaat dat we vier jaar geleden een ambitieus programma hebben neergelegd en vrij snel daarna te maken kregen met (financiële) tegenvallers.

Voor de komende periode liggen er voldoende uitdagingen, maar moeten we tegelijkertijd concluderen dat we noodgedwongen iets minder ambitieus kunnen zijn. De tijd dat het geld tegen de plinten omhoog klotste, is voorlopig even uit zicht geraakt. Op financieel gebied zitten we in een onzekere tijd en dat vraagt om gewogen keuzes te maken.

We willen als Gemeentebelangen het voorzieningenniveau in stand houden, zonder dat onze inwoners en ondernemers hierdoor een forse lastenverzwaring tegemoet kunnen zien. Tegelijkertijd willen we initiatieven vanuit onze dorpen blijven ondersteunen, want er is gebleken dat onze inwoners vaak met goed ideeën komen waar de gemeente een rol in kan spelen. Het dorpenfonds, welke vier jaar geleden op ons initiatief in het leven is geroepen, is hier een goed voorbeeld van.

De tekst gaat onder de foto verder.

Op het moment van schrijven, kijk ik uit naar de presentatie van ons verkiezingsprogramma aan de pers, welke vanmiddag op de planning staat in café Ensing in Peize. Op meerdere vlakken kijk ik hier naar uit: uiteraard om ons programma aan onze inwoners te presenteren, maar toch ook om Gemeentebelangers weer fysiek te ontmoeten en bij te praten onder het genot van. En zeker niet op de laatste plaats om na maanden afwezigheid, weer een biertje te kunnen drinken in het café waar ik me thuis voel.

Zoals gezegd is er hard gewerkt aan de totstandkoming van het programma, door zowel oudgedienden als nieuwe Gemeentebelangers. Iedereen heeft de mogelijkheid gehad om mee te praten en input te geven.

Nu is het zaak om onze ideeën aan de inwoners te presenteren en we kunnen concluderen dat de campagnecommissie weer zeer vindingrijk is geweest om onze inwoners te bereiken. Op verschillende momenten is deze commissie tot in de late uurtjes hard aan het werk geweest om hun creativiteit de vrije geest te geven.

Inmiddels zijn er verschillende filmpjes opgenomen en zijn Rik van der Es en Sander Renkema, gewapend met camera én een heuse Gemeentebelangenfiets op pad geweest in onze gemeente. Van Matsloot tot Huis ter Heide en van Een-West tot Altena zijn deze beide mannen onderweg geweest om plaatjes te schieten ten faveure van de campagne. Want hoewel het uiteraard om de inhoud gaat, maakt de manier van presentatie wel degelijk het verschil richting de komende verkiezingen.

Tegelijkertijd zit ook het bestuur niet stil. Er hebben ledenvergaderingen plaatsgevonden, onder leiding van waarnemend voorzitter Albert Gelling. En waar het digitaal vergaderen twee jaar geleden nog erg spannend was, moet gezegd worden dat dit inmiddels aardig in de vingers zit.

Bij Ans van Gastel en Gea Akker wordt er dubbel hard gewerkt om de kandidatenlijst in orde te maken en aan te leveren bij de gemeente, wat altijd zorgt voor de nodige stressmomenten.

Kortom: er wordt zowel voor als achter de schermen veel werk verzet om op 14, 15 en 16 maart een goed resultaat te behalen voor Gemeentebelangen. Op naar een succesvolle campagne met elkaar!

1 december | Afstand

Ik weet nog goed dat Wim Stroetinga mij aansprak in de voetbalkantine of de lokale politiek niet iets voor mij was. Ik volgde de gebeurtenissen en ontwikkelingen in Noordenveld goed, en had daar ook wel een mening over, maar om in de lokale politiek te stappen had ik nog niet over na gedacht. Ik liet de vraag bezinken en vroeg mijzelf af, kan ik Noordenveld mooier en beter maken. Het antwoord kan jezelf wel invullen en vanaf dat moment ging het snel. Voor ik het wist stond ik in euforie in het gemeentehuis de grote overwinning van Gemeentebelangen te vieren. Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juni

Geen Evenementen

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

X