Doe het maar eens goed

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Doe het maar eens goed; daar schrijft Gemeentebelangen raadslid Richard Veurman deze keer over.

Afgelopen zondag een telefoontje van onze gewaardeerde fractiesecretaris en manusje-van-alles, Rik van der Es. ‘’Richard, ik ben nu in Peize en ben zoek naar een geschikte plek in het dorp om je op de foto te zetten, voor de blog van Gemeentebelangen. Maar er zijn zóveel mooie plekjes om uit te kiezen!’’ Tja Rik, Peize is inderdaad een mooi dorp en bovenal een erg fijne woonplek.

Horeca

We spreken af ter hoogte van de Peizer Hopbel en Bij Boon. Het is koud, maar op een beschut plekje in de stralende zon zou het goed toeven zijn op het terras. Normaal gesproken zouden we van de gelegenheid gebruik maken en een heerlijk speciaalbiertje, passend bij het jaargetij, tot ons genomen hebben. Maar helaas, om de bekende redenen zit dat er nu niet in.

Het kabinet heeft verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en het sluiten van de horeca is daar één van. Met respect neem ik de maatregelen tot mij, maar het feit dat we met 17,5 miljoen eigenwijze virologen en andere deskundigen te maken hebben, maakt het allemaal niet makkelijker. Iedereen vindt er wat van en juist dan is het van belang om de rust te bewaren als regering. Wat dat betreft heb ik bewondering voor de bewindslieden en in grote mate voor Mark Rutte, want ondanks de onrust in ons land blijft hij een premier die de rust bewaart.

 

De tekst gaat onder de foto verder.

Maar om eerlijk te zijn houdt het me dagelijks bezig: de verschillende horecazaken die momenteel hun deuren hebben moeten sluiten. Ik heb met deze ondernemers te doen, net als velen met mij overigens. Bij het zien van de beelden van een drukke winkelstraat tijdens Black Friday, de lange wachtrijen bij pretparken en de drukte bij de bouwmarkten, kan ik me goed voorstellen dat het als horecaondernemer erg frustrerend is om deze beelden tot je te nemen.

Ik mis het: dom dreum’n aan de bar met Reinder Ensing, genieten van de bekende Boons saté of even lunchen samen met Minke in Roden bij Bart de Vries. Natuurlijk kunnen we thuis genieten van de afhaalmaaltijden van de diverse restaurants, maar de sjeu is er momenteel wel wat af.

Wit, zwart of…

Eind november, begin december zijn normaal gesproken drukke tijden voor mij: Sinterklaas is weer in het land. Net als onze fractievoorzitter Rikus Koopman, vind ik het geweldig om de rol van de Goedheiligman te vertolken. Bij de intochten in Peize en Altena en de bezoeken aan de Peizer basisscholen ben ik betrokken en de blije gezichten van de kinderen zijn goud waard!

Een onschuldig kinderfeest, maar als volwassenen weten we inmiddels dat het feest een negatieve lading heeft gekregen.

Bij Volksvermaken Peize, waar ik voorzitter van ben, hebben we dit najaar een aantal mailtjes ontvangen. ‘’Als jullie doorgaan met het racistische stereotype Zwarte Piet, dan zeggen wij ons lidmaatschap op!’’ Een aantal weken later een mail van iemand anders: ‘’Jullie laten onze traditie toch niet kapot gaan? Dat zou echt belachelijk zijn!’’ Bij het lezen van deze mailtjes ben ik enigszins blij dat de jaarlijkse intocht dit jaar geen doorgang heeft kunnen vinden. Want doe het maar eens goed!

Voor mij blijft het plezier van de kinderen voorop staan en het maakt deze kinderen niet uit of de Piet nu zwart, wit of roetvegen op zijn of haar gezicht heeft. Ondertussen gaan we als grote mensen nog maar eens weer vergaderen over wat te doen tijdens het Sinterklaasfeest in 2021…

 Digitaal vergaderen

Het vergaderen via Teams of Zoom hebben we inmiddels al aardig onder de knie, maar als fractie hebben we al vaak naar elkaar uitgesproken graag weer fysiek met elkaar het debat aan te gaan. Het elkaar in de ogen kunnen kijken komt het politieke debat ten goede. We zullen het echter nog een poosje moeten volhouden op deze manier en anderzijds is het ook weer goed dat we door de digitale ontwikkelingen toch met elkaar de voortgang erin kunnen houden.

Voor mij persoonlijk staan er een aantal interessante agendapunten op de planning: de nieuwbouw van de gemeentewerf en het afvalbrengstation staat binnenkort op de agenda voor besluitvorming. Maar ook de ontwikkelingen rondom Peize Zuid en de nieuwe sportaccommodatie in Peize wekken mijn belangstelling.

Verder kwam afgelopen week in het nieuws dat het Dr. Nassau College in Norg waarschijnlijk naar Assen gaat verhuizen. Voor de mensen in Norg en omstreken kwam dit nieuws als een onaangename verrassing. Wat dat betreft ben ik erg benieuwd wat het komende jaar ons gaat brengen.

Voor nu alvast een fijne pakjesavond gewenst en ook al geloof je niet meer in het sprookje rondom 5 december: vul de schoen van je puberkind, ouder(s) of geliefde eens met een aardigheidje en verras hem of haar, want als pseudo-Sint weet ik zeker dat deze verrassing in goede aarde zal vallen.

Richard Veurman

1 Nov | Armein Sikkenga: Begroting

Dag allemaal,

Deze maand aan mij de eer een column te schrijven over wat mij bezig houdt in de gemeentelijke politiek. Een leuk initiatief! Het is inmiddels herfstvakantie en werkend in het onderwijs betekent dat voor mij dan ook een weekje vrij. Althans vrij…….

 

255 bladzijden

Een druilerige oktoberdag. Het is nog vroeg, het regent, het stormt en als je de deur open doet waait oud herfstblad de hal in. Modderige laarzen, blubber bij de voordeur en donker… Lees verder…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laatste Nieuws

Agenda

juli

Geen Evenementen

augustus

Geen Evenementen

september

Geen Evenementen

X